top of page

Podcaster

Her er noen utvalgte foredrag og episoder fra Verdibørsen, Studio 2 og Dag og Tid. 

Hva sa Putin til Tucker Carlson?

En forskrudd historietime: "Ukraina er en kunstig stat og Polen kan anklages for andre verdenskrig". Her kan du høre meg i Verdibørsen fra 19. februar 2024. 

En framtid med Putin og Trump?

Hva truer Europas demokratier? Om indre og ytre fiender og hva som kan skje hvis Putin vinner krigen. Hva er Putins mål? Her kan du høre meg i Verdibørsen fra 26. januar 2024. 

Bildet til høyre: Kyiv 2022

Kyiv_after_Russian_shelling,_2022-10-10_(073).webp.png
Hitler mot Stalin

2.verdenskrig er som en religion i Russland, og Putin forbinder dagens invasjon med andre verdenskrig. Men hva skjedde for 80 år siden? Her kan du høre meg i Verdibørsen fra 19. mai 2023.

Hva Putins krig har lært oss

I denne episoden av Verdibørsen fra 17. februar 2023 prater vi om makt, verdier og historie. 

Dramaet rundt Leo Trotskij

Det er 80 år siden Leo Trotskij døde. Han var en av de sentrale skikkelsene under den russiske revolusjon, men ble brutalt drept med isøks av Stalins agenter. Men før det bodde han i Norge..! Som asylant!​ Fra Studio 2 den 21. august 2023​.

Krigen i Ukraina og året som har gått

Det er gått eitt år sidan Russland gjekk til fullskala krig mot Ukraina. Mykje har endra seg det siste året. Halvor Tjønn ser tilbake på året som har gått. Korleis har krigen endra Russland, og kva med oss, Europa? Vil det framleis vere krig om eitt år? Fra ​24. februar 2023 i Dag og Tid. 

Dag og Tid.png
Ett år etter invasjonen av Ukraina

Fredag 24. februar 2023, markerte Den norske Atlanterhavskomité ett-årsdagen for Russlands brutale angrep på Ukraina med et seminar. Her kan du se meg holde et innlegg om situasjonen både i Ukraina og i Russland ett år etter invasjonen.

bottom of page